Op deze pagina staan alle updates over CS Vincent van Gogh en de drie locaties. Klik op een nieuwsbericht om het volledige verhaal te lezen.

Locatie: Lariks
Wiskunde docent Hugo Bronkhorst gepromoveerd tot doctor: "I just do not understand the logic of this"
Vanwaar al die tussenuren vandaag op locatie Lariks?

Omdat onze collega, zeer geleerde heer, Hugo Bronkhorst vandaag zijn proefschrift in het Academiegebouw van de Universiteit van Groningen presenteerde. Het onderwerp;


Lees meer

CS Vincent van Gogh
Oud leerling maakt debuut bij sc Heerenveen
Soms moet je dingen loslaten om te kunnen bereiken wat je echt wilt bereiken. Maar als je er echt voor gaat- en dan bedoel ik er ECHT voor gaan, dus erin geloven, focus hebben, 1% minder is niet goed genoeg, keihard voor werken en dingen aan de kant zetten...........


Lees meer

CS Vincent van Gogh
Blog Alice augustus 2021
Ik begin al aardig te wennen aan het ritme van het schooljaar. Het heeft wel wat, een planning van augustus tot en met juli.  In de zomer kijk ik altijd terug en vooruit, daar is het een mooie periode voor. 


Lees meer

CS Vincent van Gogh
Blog Alice juli 2021
Het is leuk om in het voortgezet onderwijs te werken. Een voorbeeld: de jaarlijks terugkerende rituelen. Nu staat van alles weer in het teken van het ritueel diploma-uitreikingen. Door corona loopt ook examinering dit jaar anders.


Lees meer

CS Vincent van Gogh
Inleveren schoolboeken 2021

Het inleveren van de schoolboeken aan het einde van het jaar, vlak voor de zomervakantie, gebeurt volgens een planning. De planning voor 2021 kan je hieronder vinden.

Lees meer

CS Vincent van Gogh
Blog Alice juni 2021
Heb jij hem al gehad? Dit is eigenlijk wel het gesprek van de dag op kantoor en daarbuiten. En ja, het valt op: steeds meer mensen zijn gevaccineerd. Ik mocht mijn eerste prik halen op Hemelvaartsdag, maar het voelde wel een beetje als Bevrijdingsdag. 


Lees meer

CS Vincent van Gogh
Examens in De Bonte Wever

Honderden leerlingen CS Vincent van Gogh beginnen aan hun examens in De Bonte Wever. Wij wensen onze leerlingen veel succes met hun examens!

Lees meer

Locatie: CSG Beilen
Directeur Volta Teun van Roy voelt zich een bevoorrecht mens

Teun van Roy voelt zich een bevoorrecht mens. De 43-jarige inwoner van Harkstede is sinds zijn verjaardag, 1 april jongstleden, de nieuwe directeur van Volta in Beilen. ‘Ik mag aan de slag om van twee scholen één te maken, met een nieuw onderwijsconcept dat me enorm aanspreekt en in een gloednieuw gebouw.’

Lees meer

Locatie: Lariks
Paasviering een tikkeltje anders!

Paasviering op Lariks…? Een tikkeltje anders dit jaar! Met posters, dagopeningen en creatieve woordvormen vragen we onze leerlingen om aandacht te geven en vragen aan Stichting Ev@

Lees meer

Locatie: Lariks
Paasviering Lariks

Dit jaar gaan we 2 weken met elkaar nadenken, schrijven en misschien ook wel tekenen over Pasen; rondom een thema. En we gaan als school geld doneren aan een goed doel!

Lees meer

CS Vincent van Gogh
Blog Alice maart 2021

Wat fijn om weer zoveel leerlingen op school te zien. Een ware puzzel per locatie. Het laat ook wel zien dat geen locatie gelijk is: gebouwen, 
onderwijssoorten…. Maar het is gelukt, op elke locatie kunnen alle leerlingen weer naar school. En dat is heel belangrijk.


Lees meer

Locatie: Lariks
Internationale vrouwendag 2021

Het thema van de internationale vrouwendag is “invloed met impact”. Wij hebben vandaag op onze locatie Lariks van het Cs Vincent van Gogh hoorcolleges georganiseerd voor TTO 3 en 4. Dit hoorcollege werd gegeven door dr. Catherina Tiburzi, een vrouwelijke wetenschapper die de leerlingen vertelt over haar werk in de wetenschap en sterrenkunde.


Lees meer

Locatie: Lariks
uitslag opdracht Beeldende Vakken open dag Lariks
Tijdens de open dag was er bij de BEELDENDE VAKKEN de mogelijkheid om mee te doen aan een wedstrijd met de keuze uit “The adventure of…..”  of “Teken het levend”, korte opdrachtjes van maar 10 minuten waar een paar hele mooie prijzen mee te winnen waren.


Lees meer

Locatie: Salland
Winnaar prijsvraag open dag Salland bekend

Tijdens de online open dag van Salland konden leerlingen deelnemen aan een prijsvraag. Voor de winnaar was er een mooie rugtas te winnen die geschikt is om, naast je studieboeken, ook een laptop mee naar school te nemen. 

Lees meer

Locatie: Lariks
Nieuwe directeur locatie Lariks

Alice Vellinga, voorzitter College van Bestuur vertelt: “Het verheugt me dat ik bekend kan maken dat CS Vincent van Gogh een nieuwe directeur heeft aangesteld voor locatie Lariks.” Met ingang van 1 mei 2021 zal Ina Everts starten als directeur.

Lees meer

CS Vincent van Gogh
Digitale Open Dagen

Een open dag op locatie is vanwege de coronamaatregelen dit jaar helaas niet mogelijk. Wij vinden het belangrijk dat je alsnog de sfeer kunt proeven op onze locaties Salland en Lariks. Tijdens onze digitale open dagen kan jij daarom kennis maken met docenten en leerlingen, een kijkje nemen in de school én al jouw vragen stellen. 

Lees meer

Locatie: CSG Beilen
Teun van Roy nieuwe directeur Volta Beilen

Teun van Roy wordt per 1 april 2021 de nieuwe directeur van Volta Beilen. Hij volgt Eline de Jong (Dr. Nassau College) en Rolf Albring (CS Vincent van Gogh) op die samen leiding gaven aan de totstandkoming van de samenwerkingsschool in Beilen.

Lees meer

CS Vincent van Gogh
Kerstverhaal 2020 Alice Vellinga
Kerst is bij uitstek het moment waarop je verbindt. Wanneer je  elkaars nabijheid wilt. Waarbij je ook voelt wie je lief is en beseft wie je mist. De periode waarbij je ook blij en dankbaar bent dat er mensen zijn bij wie je kunt zijn in deze periode.


Lees meer

CS Vincent van Gogh
Monsteropbrengst sponsorloop

Door scholengemeenschap CS Vincent van Gogh is in oktober van dit jaar een sponsorloop georganiseerd voor alle brugklasleerlingen van locatie Lariks en Salland. Daarbij hebben de leerlingen in totaal €17.984 euro opgehaald dat in zijn geheel overgemaakt wordt naar Team Assen.

Lees meer

Locatie: Lariks
Drentse talentprijs cultuur

De rode loper ging uit voor onze leerlinge uit VWO 5: Mare Keja. Zij won de Drentse talentprijs cultuur. We zijn super trots op haar, gefeliciteerd! 

Lees meer

Locatie: Lariks
HAVO MEP
Op scholengemeenschap CS Vincent van Gogh kijkt men verder dan enkel het diploma. Er wordt ook gekeken naar de samenleving waarin leerlingen gaan studeren en werken.


Lees meer

CS Vincent van Gogh
Blog Alice - november

Een dooddoener wellicht, maar wat is het toch een rare tijd. Vorige week ging een afspraak niet door vanwege een coronabesmetting in het gezin van de persoon met wie ik een afspraak had. En vanmorgen was ook iemand afwezig in een bijeenkomst vanwege verkoudheid. Je zult het vast herkennen- alles loopt anders.

Lees meer

CS Vincent van Gogh
Ons onderwijs in coronatijd in beeld

Deze bijzondere tijd vraagt om een bijzondere manier van lesgeven. Wij zijn trots op de manier waarop wij dit doen op het Vincent van Gogh, vandaar dat we een aantal leerlingen hebben gevraagd te vloggen over hun dagen in quarantaine.

Lees meer

CS Vincent van Gogh
Vincent verwelkomt iedereen!

Op CS Vincent van Gogh vinden we dat je goed bent zoals je bent. Welke kleur je hebt, jouw culturele achtergrond, je sekse of seksuele geaardheid. Iedereen is uniek en iedereen is welkom. 

Lees meer

Locatie: CSG Beilen
Volta Beilen is op zoek naar een directeur

Twee schoolbesturen in de regio Assen – Midden-Drenthe; het Dr. Nassau College en CS Vincent van Gogh hebben de handen ineengeslagen. Zij hebben samen een nieuwe school gestart en zijn nu op zoek naar een directeur voor Volta Beilen. 


Lees meer

Locatie: Salland
Samen sterk!

Op 11 september hebben het Alfa-college en CS Vincent van Gogh locatie Salland gezamenlijk de huurovereenkomst voor het gebouw op het terrein van Salland ondertekend. De twee scholen bevinden zich na het tekenen van de huurovereenkomst op een steenworp afstand van elkaar. 

Lees meer

Locatie: Lariks
Mondkapjes bovenbouw Lariks

Om het risico op verspreiding van het Corona-virus zoveel mogelijk te beperken, heeft middelbare school locatie Lariks (een onderdeel van CS Vincent van Gogh) besloten om voor de leerlingen uit de bovenbouw en de medewerkers in de school als zij door de gang lopen een mondkapjesregel in te voeren. 

Lees meer

Locatie: Salland
Diplomering Salland groot succes!

Leerlingen van CS Vincent van Gogh Salland hebben op 30 juni op spectaculaire wijze hun diploma ontvangen! Ze maakten de reis ‘back to the future’ door met de auto door een heuse tijdmachine te rijden.
De aftermovie vind je hier!

Lees meer

CS Vincent van Gogh
Blog Alice juni 2020
Het is bijna voorbij. Het schooljaar? Ja dat ook, maar ik bedoel hier de extreme coronamaatregelen. Tenzij er een nieuwe uitbraak komt natuurlijk… Vanaf 12 maart werken we intensief onder het juk van het levensbedreigende virus.

Lees meer

CS Vincent van Gogh
Ons onderwijs na de zomervakantie

Gisteravond maakte premier Rutte bekend dat scholen na de zomervakantie weer onbeperkt leerlingen mogen ontvangen. Leerlingen hoeven onderling geen anderhalve meter afstand meer te houden. Alleen de docenten en andere medewerkers moeten op gepaste afstand blijven werken.

Lees meer

Locatie: CSG Beilen
Twee scholen worden één

Vandaag (24 juni 2020) zijn de eerste palen van het nieuwe schoolgebouw in Beilen in de grond geslagen. CSG Beilen en Dr. Nassau College Beilen zullen hier vanaf volgend jaar samen les gaan geven. Naast dat het een historisch moment was, was het ook gewoon erg gezellig!

Lees meer

CS Vincent van Gogh
Inleveren schoolboeken

Het inleveren van de schoolboeken aan het einde van het jaar, vlak voor de zomervakantie, gebeurt volgens een planning. De planning voor 2021 kan je in dit nieuwsbericht vinden. 


Lees meer

Locatie: Salland
Class of 2020 - Salland

Eindexamenkandidaten van Salland kregen donderdag hun cijferlijst thuis uitgereikt door leerlingcoaches en docenten. De vlag kon uit!

Lees meer

CS Vincent van Gogh
Geslaagd? Van harte gefeliciteerd!

We willen al onze geslaagde leerlingen van harte feliciteren met het behaalde diploma. We hopen dat jullie zelf ook trots zijn op deze prachtige prestatie in dit bijzondere jaar. Ondanks het onderwijs op afstand zijn er mooie resultaten behaald.

Lees meer

Locatie: Lariks
Geslaagd havo – gefeliciteerd!

We willen al onze geslaagde leerlingen van harte feliciteren met het behaalde diploma. We hopen dat jullie zelf ook trots zijn op deze prachtige prestatie in dit bijzondere jaar!

Lees meer

Locatie: Lariks
Geslaagd vwo – gefeliciteerd!

We willen al onze geslaagde leerlingen van harte feliciteren met het behaalde diploma. We hopen dat jullie zelf ook trots zijn op deze prachtige prestatie in dit bijzondere jaar!

Lees meer

CS Vincent van Gogh
Cassata – RTV Drenthe

Op zaterdag 23 mei is Alice Vellinga, Voorzitter College van Bestuur, geïnterviewd in het radioprogramma Cassata van RTV Drenthe. Zij spreekt over het weer lesgeven op school in coronatijd. 


Lees meer

CS Vincent van Gogh
Wedstrijd levert een andere kijk op het leven op

In deze tijd van Corona loopt het leven even anders dan normaal. Hierdoor ga je misschien anders naar het leven kijken. Je gaat bijvoorbeeld dingen anders ervaren of waarderen. Dit kan soms lastig zijn, maar het biedt ook kansen. 

Lees meer

CS Vincent van Gogh
Het Nieuwe Normaal

We leven van persconferentie naar persconferentie. Net als ik woensdagavond zie dat Ruttes haar echt lang begint te worden, vertelt hij dat de kappers weer mogen gaan werken. Het is maar een detail, maar het maakt duidelijk dat we met kleine stapjes terugkeren naar een samenleving die weer gaat draaien. Ook de scholen gaan weer open.

Lees meer

CS Vincent van Gogh
#LerenOpAfstand

Het zal natuurlijk niemand ontgaan zijn: leerlingen fietsen ’s ochtends niet naar school, brengen de schooldag niet door samen met hun klasgenootjes in de lokalen en zitten niet gezellig samen te pauzeren in onze kantines. Op dit moment is het onderwijs door de coronacrisis even heel anders dan ‘normaal’.

Lees meer

CS Vincent van Gogh
Paasblog

Wat hebben we een vreemd Paasfeest voor de boeg. Binnen blijven. Geen familiebezoek, al helemaal niet naar je ouders. Een nieuw woord kwam deze week op: de anderhalvemetereconomie.

Lees meer

CS Vincent van Gogh
Rondom Pasen en Corona: levensbeschouwelijke wedstrijd

Het is een rare tijd voor iedereen. Een tijd waarin je het leven misschien even anders ervaart dan ‘normaal’. Omdat de vaksectie Godsdienst benieuwd is naar hoe jullie deze tijd ervaren, willen de docenten je uitnodigen voor een wedstrijd!

Lees meer

Locatie: Salland
Thuis praktijkonderwijs? Het kan!

Thuis praktijkopdrachten doen en laten beoordelen door ouders, in deze tijden dat we niet naar het schoolgebouw mogen? Dat kan gewoon! Mevrouw Barmentloo van Dienstverlening en Producten laat ons zien hoe. 

Lees meer

CS Vincent van Gogh
Blog maart - Onderwijs na de Corona uitbraak

Vorige week had ik een blog klaarstaan om te posten….. en toen werd alles anders. Waar we na de eerste berichten een tijd geleden wellicht nog wat laconiek deden over het Covid-19 virus, is sinds ruim een week alles veranderd.

Lees meer

CS Vincent van Gogh
CS Vincent van Gogh in magazine CKC Drenthe in Beeld

CS Vincent van Gogh vindt een goede samenwerking tussen basisonderwijs en het voortgezet onderwijs ontzettend belangrijk. Alle locaties werken nauw samen met de CKC-scholen om de aansluiting tussen PO en VO zo prettig mogelijk te maken voor de leerlingen en hun ouders.

Lees meer

Locatie: CSG Beilen
Aan De Andere Kant (ADAK)

Midden-Drenthe is de culturele gemeente van Drenthe in 2019/2020! Vrijheid is het thema van dit culturele jaar en er worden veel bijzondere activiteiten en evenementen georganiseerd. Eén van de projecten waar wij als school aan deelnemen, is het project Aan De Andere Kant (ADAK). 

Lees meer

CS Vincent van Gogh
Open dagen

De keuze voor een middelbare school is een spannend moment en dat snappen we maar al te goed. Waar voel jij je thuis? Wat vind je leuk? Het is vooral heel belangrijk dat je een school kiest die bij jou past. Je bent van harte welkom om samen met je ouders langs te komen tijdens onze open dagen. Wie weet is CS Vincent van Gogh wel de school voor jou!

Lees meer