Leerlingen die vanuit groep 8 naar het vmbo of de mavo/havo willen doorstromen, zitten goed op Salland. Op deze pagina vind je meer informatie over de verschillende leerwegen die wij aanbieden. Ook vind je hier informatie over de extra ondersteuning die geboden kan worden met leerwegondersteuning (lwoo). 


Vmbo - basisberoepsgerichte leerweg (bb)

Ben je praktisch ingesteld? Dan is deze leerweg echt iets voor jou. De leerweg leidt naar de basisberoepsgerichte leerwegen in het mbo. Vanaf de tweede klas volg je algemene vakken en het praktisch programma van Dienstverlening & Producten. Als je het bb-diploma hebt gehaald, dan kan je naar de basisberoepsopleidingen binnen het mbo (niveau 1-2).

Vmbo – kaderberoepsgerichte leerweg (kb)

Doe je het liefst en makkelijkst kennis op door praktisch bezig te zijn, kies dan deze leerweg. De leerweg geeft, net als de theoretische leerweg, aansluiting op de vak- en middenkaderopleidingen in het mbo

Vmbo - theoretische leerweg (tl)

Als je wat minder moeite hebt met leren en daar ook mee door wilt gaan, dan past deze leerweg bij jou. Vmbo-tl sluit aan op hoogste niveau (vak- en middenkaderopleiding) van het mbo. Met het juiste vakkenpakket , de juiste cijfers én een goede studiehouding kan je ook doorstromen naar het havo. Over de aansluiting van vmbo naar havo zijn goede afspraken gemaakt tussen locatie Salland en locatie Lariks.


Vmbo – gemengde leerweg

Deze leerweg wordt aangeboden in klas vier als je met vijf theoretische vakken en met het vak Dienstverlening & Producten kunt slagen. Met je GL-diploma kun je doorstromen naar niveau 2-4 van het mbo.