Op Salland zitten ongeveer 550 leerlingen die daar vmbo of mavo/havo volgen. Met een vmbo-diploma heb je toegang tot de verschillende niveaus binnen het mbo.


De locatiedirecteur over Salland

Sinds augustus 2019 ben ik directeur van Salland en het viel mij meteen op: wat is dit een leuke school! De manier waarop leerlingen en collega’s met elkaar omgaan, de zorg die we voor elkaar hebben en de sfeer in het gebouw maakten dat ik mij vanaf de eerste dag thuis heb gevoeld. Ik hoop en verwacht dat wij dit gevoel ook aan al onze leerlingen kunnen geven.

Ons onderwijs is ook best vernieuwend: we werken met flexlessen waardoor je als leerling zelf invloed kunt uitoefenen op je eigen lesrooster. Dat is misschien in het begin best wel even wennen, maar leerlingen merken al snel dat het heel fijn is om voor sommige vakken net even wat meer uitleg en ondersteuning te krijgen. Wat ik ook heel mooi vind aan Salland, is het feit dat we binnen de hele school goed hebben nagedacht over hoe wij leerlingen helpen om keuzes te maken. Bij het profiel D&P krijg je lessen in alle mogelijke vakgebieden, zodat je aan het einde van je VMBO-opleiding echt een goede keuze kunt maken voor je vervolg. Ook in onze TL volg je keuzevakken uit dit profiel, zodat je weet wat er allemaal mogelijk is in het MBO. Leerlingen die onze mavo volgen, worden heel goed voorbereid op de overstap naar de havo: ze hebben vaak dezelfde lesmethodes als de havoleerlingen op Salland en de docenten overleggen veel met elkaar.

Kortom: ik ben heel trots om directeur van deze mooie locatie te mogen zijn!

druk-_HOV2857.jpg

Op Salland valt veel te kiezen

We begrijpen dat de overstap naar de middelbare school niet niks is. Daarom start je op Salland in de eerste klas met een vaste klas en een vast rooster. We helpen je om te werken met leerdoelen en bieden je unieke flexlessen. Samen met de praktijklessen bieden ze je de mogelijkheid om jouw talenten te ontdekken en uit te vinden wat je leuk vindt. Daarnaast is er veel aandacht voor leerlingbegeleiding en je krijgt tijd voor talentontwikkeling en bijzondere activiteiten. Lees er meer over op de pagina Onderwijsaanbod.