Locatie Lariks helpt leerlingen het beste uit zichzelf te halen

Op locatie Lariks volgen ongeveer 1150 leerlingen havo, atheneum of gymnasium. Ook bieden wij op Lariks tweetalig onderwijs en helpen we de leerling zich voor te bereiden op hun toekomst als wereldburger.

WELKOM OP LOCATIE LARIKS!

Een goede voorbereiding op jouw toekomst

Lariks biedt leerlingen een goede voorbereiding op vervolgstudies in het hbo en wo. Ons onderwijs richt zich op het verwerven van kennis en inzicht en het aanleren van vaardigheden die goed aansluiten op de eisen van hoger en wetenschappelijk onderwijs. Wij leren je om zelfstandig te studeren en verantwoordelijkheid te dragen. Daarnaast werk je ook samen met andere leerlingen aan projecten. Respect voor elkaar en voor de omgeving staan voorop in onze werkwijze, waarbij we christelijke waarden en normen overdragen. Wij geloven in de kracht van betrokkenheid en persoonlijke aandacht en we steunen je in je ontwikkeling. In Lariks Focus 2021-2022 staat meer informatie over de dagelijkse gang van zaken op onze locatie. Nog vragen? Neem gerust contact met ons op of kom eens langs!

OVER LARIKS

Het onderwijs op Lariks richt zich op het verwerven van kennis en inzicht en het aanleren van vaardigheden die goed aansluiten op de eisen van hoger en wetenschappelijk onderwijs.

  Lees meer

ONDERWIJSAANBOD

Wij leren onze leerlingen zelfstandig te studeren en verantwoordelijkheid te dragen. Daarnaast werken onze leerlingen ook samen aan projecten.

  Lees meer

BEGELEIDING

Op school behandelen we elkaar met respect en hebben we zorg voor de omgeving maar vooral ook voor elkaar. Onze medewerkers hebben aandacht voor de leerlingen en bieden een helpende hand.

  Lees meer

TWEETALIG ONDERWIJS

Jouw toekomst als wereldburger

Als je op Lariks havo, atheneum of gymnasium gaat doen, kun je er ook voor kiezen om dat tweetalig te doen. Je volgt dan vanaf de brugklas ruim de helft van de lessen in het Engels. Hartstikke handig, want veel vervolgstudies zijn ook (deels) in het Engels en daarnaast is het één van de belangrijkste wereldtalen. 

Tijdens de lessen spreek je ook alleen maar Engels met elkaar en met de docent. Dat doe je al vanaf de eerste lesdag op school. Dan hoeft je Engels natuurlijk nog niet perfect te zijn, je leert het vanzelf. Spannend? Lastig? Ja! Maar fouten maken mag, we leren het met elkaar en het went snel!

Locatie: Lariks
MEP Havo 5

Afgelopen maandag en dinsdag heeft havo 5 het Model European Parliament gehad. In deze tweedaagse spelen de leerlingen zoveel mogelijk de besluitvorming in het echte Europese parlement na. Lees meer door op het artikel te klikken of op de knop hieronder "lees meer." 


Lees meer

Locatie: Lariks
Dag van de Franse taal, 11 november 2021

La journée de la francophonie, le 11novembre 2021

Weer een super leuke dag voor de leerlingen en docenten Frans op locatie Lariks. Lees snel verder om erachter te komen wat we allemaal gedaan hebben op de dag van de Franse taal! 

Lees meer

Locatie: Lariks
Nationale Deutscholympiade
Op vrijdag 5 november 2021 vond de voorronde van de Nationale Deutscholympiade aan de Rijksuniversiteit Groningen plaats.
De leerlingen van Lariks zijn door naar de finale.


Lees meer