Locatie Lariks helpt leerlingen het beste uit zichzelf te halen

Op locatie Lariks volgen ongeveer 1150 leerlingen havo, atheneum of gymnasium. Ook bieden wij op Lariks tweetalig onderwijs en helpen we de leerling zich voor te bereiden op hun toekomst als wereldburger.

WELKOM OP LOCATIE LARIKS!

Een goede voorbereiding op jouw toekomst


Lariks biedt leerlingen een goede voorbereiding op vervolgstudies in het hbo en wo. Op Lariks helpen we je kennis en inzicht te verwerven en leer je vaardigheden die goed aansluiten op de eisen van hoger en wetenschappelijk onderwijs. Bij ons leer je zelfstandig studeren en verantwoordelijkheid dragen. Je werkt samen met andere leerlingen aan verschillende (internationale) projecten en je hebt veel ruimte om jezelf te onderscheiden. 

Wij geloven in de kracht van betrokkenheid en persoonlijke aandacht en we steunen je in je ontwikkeling. Lariks, kleurt je toekomst! In Lariks Focus staat meer informatie over de dagelijkse gang van zaken op onze locatie. Nog vragen? Neem gerust contact met ons op of kom eens langs! 


Weet je nu al dat Lariks dé school voor jou is? Meld je hier aan voor onze locatie!


OVER LARIKS

Het onderwijs op Lariks richt zich op het verwerven van kennis en inzicht en het aanleren van vaardigheden die goed aansluiten op de eisen van hoger en wetenschappelijk onderwijs.

  Lees meer

ONDERWIJSAANBOD

Wij leren onze leerlingen zelfstandig te studeren en verantwoordelijkheid te dragen. Daarnaast werken onze leerlingen ook samen aan projecten.

  Lees meer

BEGELEIDING

Op school behandelen we elkaar met respect en hebben we zorg voor de omgeving maar vooral ook voor elkaar. Onze medewerkers hebben aandacht voor de leerlingen en bieden een helpende hand.

  Lees meer

TWEETALIG ONDERWIJS

Jouw toekomst als wereldburger

Als je op Lariks havo, atheneum of gymnasium gaat doen, kun je er ook voor kiezen om dat tweetalig te doen. Je volgt dan vanaf de brugklas ruim de helft van de lessen in het Engels. Hartstikke handig, want veel vervolgstudies zijn ook (deels) in het Engels en daarnaast is het één van de belangrijkste wereldtalen. 

Tijdens de lessen spreek je ook alleen maar Engels met elkaar en met de docent. Dat doe je al vanaf de eerste lesdag op school. Dan hoeft je Engels natuurlijk nog niet perfect te zijn, je leert het vanzelf. Spannend? Lastig? Ja! Maar fouten maken mag, we leren het met elkaar en het went snel!