Rouwbegeleiding

Minimaliseren

Wanneer we een dierbare verliezen, verandert er nogal wat in ons leven. Ook bij een ernstige ziekte of scheiding is er sprake van rouw. Vaak laat je aan de buitenkant niet zien hoe je je van binnen voelt. Rouwende jongeren proberen vaak krampachtig te doen alsof er niets aan de hand is. In het begin hebben ze deze houding nodig om zich staande te houden en om hun emoties te kunnen hanteren. Er over praten met iemand kan zeker helpen. Op Salland kan je dan terecht bij mevrouw Telgenhof. Zij biedt begeleiding bij rouw, niet alleen voor onze leerlingen maar ook onze collega's kunnen bij haar terecht. Het maken van een afspraak hiervoor met mevrouw Telgenhof kan via mail: tel@csvvg.eu

Stilteruimte
Op Salland is op de derde verdieping een stilteruimte. Leerlingen en medewerkers kunnen daar altijd terecht om rustig met elkaar te praten en te rouwen. De sleutel van de ruimte kan worden opgehaald bij een van de leerlingcoördinatoren of bij een docent die lesgeeft op de derde verdieping.  In speciale gevallen wordt de stilteruimte ingericht om iemand te gedenken. 

Meer weten?
In de mediatheek is een speciale kast ingericht met materiaal over rouw, verdriet en rouwverwerking. Op Youtube staan filmpjes over rouw door Manu Keirse en daar staat ook het interview dat Charles Groenhuijsen had met Daan Westerink, journalist en rouw- en verliesdeskundige. Verder is op  internet  onder andere op de volgende sites aanvullende informatie te vinden:
Achter de regenboog 
Buro Nazorg
Before you go