U bent hier:   Beilen
  |  Inloggen

Article Details

Sponsoractie Fiets voor een huis
Bericht geplaatst op: 20-2-2015

Vrijdag 20 februari liepen de ruim 200 brugklasleerlingen  van de locatie Salland mee in de sponsorloop rond de Baggelhuizerplas.  De geschatte opbrengst is het geweldige bedrag van € 8.000,-
Dit bedrag komt ten goede aan de actie Fiets voor een huis van de Wereldfoundation.
In 2013 en 2014 steunde de school dit goede doel ook al en verdiende toen met verschillende succesvolle acties bijna € 150.000,- In het vervolg van dit schooljaar worden er nog meer acties georganiseerd.

En er waren meer redenen om te lopen. Zo had een dappere leraar, Leon de Priester, zijn leerlingen beloofd om als tegenprestatie een duik in het steenkoude water van de Baggelhuizerplas te nemen.Winnaar bij de jongens werd Noël Wandelee in een tijd van 15 minuten en 20 seconden. Tweede en derde werden respectievelijk Bert Bremer en Martijn de Beste. Bij de meisjes was Esmee Slagter de snelste gevolgd door Lisa Bouwers en Elise Leeuwerik. Noël kreeg voor zijn prestatie een mooi sponsorshirt en voor alle prijswinnaars was er een lekkere zak snoep. Voor alle leerlingen was er natuurlijk een warme beker chocolademelk en een koek.

Leerlingen, ouders en collega’s van CS Vincent van Gogh zetten zich weer actief in om geld bijeen te brengen voor het bouwen van huizen in Bangladesh. Hoogtepunt van de actie is de beklimming van de Galibier in Frankrijk in augustus. Het bereiken van de top (2642 meter!) van de Franse berg is een zware opgave. We zijn er dan ook trots op dat in de afgelopen twee jaar in totaal meer dan 60 leerlingen er in geslaagd zijn de berg te bedwingen. De school hoopt ook dit jaar met 50 leerlingen af te kunnen reizen naar Frankrijk.

Klik hier voor berichtgeving in de pers


Terug